Skidanje bradavica Beograd

Uklanjanje bradavica

About

Uklanjanje bradavica Beograd

Bradavice su dobroćudne promene na koži ili sluzokoži, mogu biti u boji kože ili tamnije boje, u nivou kože, grublje od okolne kože ili glatke u zavisnosti od vrste bradavica i mesta na kom se promena lokalizuje na telu klijenta.

Uklanjanje bradavice | Skidanje bradavica | Uklanjanje bradavica Beograd | Skidanje bradavica Novi Sad | Bradavice

Šta su bradavice?

Bradavice su virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se telo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa. Kada virus uđe u epitalne ćelije, on ih zarazi što dovodi do nastanka vidljivih izraslina na koži. HPV virus ima oko 100 različitih podvrsta i u zavisnosti od vrste virusa zavisi i mesto na kom će se formirati promena na koži.

Ukoliko se bradavice nalaze na više različitih mesta, to je znak da je došlo do autoinokulacije. Vreme inkubacije može biti i do nekoliko meseci, osobe slabijeg imunog sistema su sklonije infekciji.

Postoji više vrsta bradavica:
• dobroćudni tumori nepoznatog uzroka (fibromi)
• posledica procesa starenja kože (staračke bradavice)
• virusnog porekla (virusne bradavice i moluske)
• posledica hormonskih poremećaja (akrohordoni)

Tipovi bradavica?

Obične bradavice – kružnog su oblika, čvrste i grube površine. Koža je posebno podložna stvaranju novih bradavica usled bilo oštećenja kože, kada je pokvašena ili nakon pilinga. Najčešće se javljaju na kolenima, stopalima ili na vrhu prsta.

Zaravnjene bradavice – mogu biti različitih veličina, blago su ispupčene sa ravnim vrhom u boji kože su. Mesta koja su najpodložnija ovom tipu bradavica su lice, gornja strana šake i zglobovi.

Končaste bradavice – tanke i izdužene izrasline boje mesa ili tamno braon boje. Nastaju iz jednog korena kao jedinka ili kao klasteri oko usana, kapaka, očiju, obrazima, dekolteu ili bilo gde na telu.

Bradavice oko nokatnih ploča i ispod njih – nastaju kao iritacija kože koja se nalazi oko nokta. Usled grickanja zanoktica ili kada deca sisaju prste dolazi do oštećenja, nastaje tvrda koža sa neravnim ivicama oko nokatne ploče, što može ošteti zdrav nokat ili izdignuti nokatnu ploču.

Bradavice na stopalima (mozaične) – tvrde, rožnate izrasline koje se razvijaju na površini tabana. Veličine su od 5 milimetara do 5 centimetara, retko su prekrivene malim crnim tačkicama, razvijaju se kao grozd u obliku mozaika, prilikom hodanja i stajanja zbog pritiska celog tela proizvode jak bol. Klijenti ih često ne razlikuju od klavusa.

Polne bradavice (kondilomi) – male izrasline koje se javljaju bilo gde na genitalnom području muškarca ili žene. Vreme inkubacije je obično jedan do tri meseca do pojavljivanja bradavice na genitalijama, obično su roze ili bele boje mogu se javiti i kao veće izrasline, pojedinačno ili se razviti u grupi. Veoma su zarazne i lako prenosive.

Skidanje bradavica Beograd

Skidanje bradavica u Beogradu vršimo laserom. Dovoljan je jedan tretman. Posle tretmana ostaje krasta, koju pravimo da bi smo tretirano mesto zaštitili od spoljnih uticaja i infekcija. Kada otpadne krasta ostaje mlada, rozikasta koža koja se u periodu od 6 do 8 nedelja regeneriše u standardnu pigmentaciju.

Prednosti uklanjanja bradavica laserom:

• Uklanjanje bradavica laserom je brza metoda
Dovoljan je jedan tretman za skidanje bradavice
• Laserski tretman je konforna metoda
• Posle uklanjanja bradavice ne ostaju ožiljci
• Precizna metoda, koja ne oštećuje okolno tkivo (mogu da se skidaju i bradavice oko očiju)

Naše usluge

Uklanjanje bradavica

Pročitaj više

Uklanjanje fibroma

Pročitaj više

Uklanjanje kondiloma

Pročitaj više

Uklanjanje ksantelazmi

Pročitaj više

Uklanjanje kurjeg oka

Pročitaj više

Uklanjanje hemangioma

Pročitaj više

Uklanjanje milia

Pročitaj više

Skidanje bradavica

Pročitaj više

Skidanje bradavica Beograd

Ako Vam bradavice na koži estetski smetaju i želite da ih uklonite brzo, efikasno i sigurno zakažite konsultacije ili svoj termin za uklanjanje.

About