Skidanje fibroma Beograd

Uklanjanje fibroma

About

Uklanjanje fibroma Beograd

Fibromi su dobroćudne promene na koži koje su prema definiciji benigni tumori vezivnog tkiva, mogu biti urođene ili stečene. Fibromi su izgrađeni od kolagenih vlakana i vretenastih ćelija, sadrže krvne i limfne sudove i zbog toga mogu biti skloni krvarenju i degeneraciji sluzokože. Mogu biti tvrde (fibroma durum) ili meke konzistencije (fibroma molle). Tvrdi fibromi sadrže više kolagenih vlakana, a meki su bogatiji ćelijama. Javljaju se kao pojedinačna ili multipna promena na koži. Uzroci nastanka fibroma vezuju se za hormonski disbalans, gojaznost i genetsku predispoziciju, kao i prisustvo humanog papiloma virusa HPV.

Uklanjanje fibroma | Skidanje fibroma | Uklanjanje fibroma Beograd | Uklanjanje fibroma Novi Sad | Fibromi

Fibromi se manifestuju na koži ispod epitela ili dublje, veličine od nekoliko milimetara do nekoliko santimetara (naziva se još i gigantski fibrom), ovalne ili okrugle promene na koži jasno ograničene od okoline, mogu biti vezani za podlogu uskom peteljkom (fibroma pendulum) ili širokom bazom. Fibromi se razvijaju na svim delovima tela i glave, na ramenima, stomaku i leđima boja je tamnija od okolne boje kože, dok je na preponama ili pazuhu boja jako pigmentisana, zbog čega ih klijenti mešaju sa drugim promenama na koži.

Broj fibroma se godinama povećava, što kod većine ljudi utiče na estetski izgled kože. Uklanjanjem fibroma se sprečava dalje širenje virusa po koži, sprečavaju se iritacije koje dovode do različitih povreda i komplikacija koje mogu nastati ukoliko se fibrom nalazi na mestu koje je podložno konstantnom trenju.

Centru za bradavice i druge promene na koži uklanjanje fibroma se vrši laserom. Metoda laserom je efikasna, jer se jednim tretmanom otklanjaju u potpunosti u korenu fibromi, koža se regeneriše i dobija ponovo zdrav izgled. Na zahtev klijenta postoji mogućnost korišćenja anestetika.

Naše usluge

Uklanjanje bradavica

Pročitaj više

Uklanjanje fibroma

Pročitaj više

Uklanjanje kondiloma

Pročitaj više

Uklanjanje ksantelazmi

Pročitaj više

Uklanjanje kurjeg oka

Pročitaj više

Uklanjanje hemangioma

Pročitaj više

Uklanjanje milia

Pročitaj više

Skidanje fibroma Beograd

Ako Vam fibromi estetski smetaju i želite da ih uklonite brzo, efikasno i sigurno zakažite konsultacije ili svoj termin za uklanjanje.

About