Skidanje hemangioma Beograd

Uklanjanje hemangioma

About

Uklanjanje hemangioma Beograd

Hemangiomi su benigne promene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

Hemangiom | Hemangiomi | Uklanjanje hemangioma | Skidanje hemangioma

Hemangiomi se manifestuju kao centralni svetlo crveni punktum blago izdignut iznad nivoa kože, koga u stvari predstavlja dilatirana arteriola od koje se u vidu paukovih nogu granaju prošireni kapilari, tako da celokupna vaskularna formacija imponuje kao pauk raširenih nogu, zbog čega je i dobila naziv Spider Nevus.

Svetlo crvena boja je karakteristična za dečiji uzrast, a isto tako hemangiomi mogu biti od purpurne do tamno plave boje što je karakteristično za starije osobe ili promene u većim dimenzijama. Veličina može biti od nekoliko milimetara do dva centimetara. Ove promene najčešće se javljaju na koži lica i trupa.

U Centru za bradavice i druge promene na koži hemangiomi se uklanjaju laserom. Laserski zrak se usmerava ka mestu koje se tretira, toplota koja proizlazi iz laserskog zraka dovodi do isparenja promene, nakon čega se napravi krastica koja štiti od infekcija.

Za veće hemangiome potrebno je uraditi više tretmana.

Naše usluge

Uklanjanje bradavica

Pročitaj više

Uklanjanje fibroma

Pročitaj više

Uklanjanje kondiloma

Pročitaj više

Uklanjanje ksantelazmi

Pročitaj više

Uklanjanje kurjeg oka

Pročitaj više

Uklanjanje hemangioma

Pročitaj više

Uklanjanje milia

Pročitaj više

Skidanje hemangioma Beograd

Ako Vam hemangiomi estetski smetaju i želite da ih uklonite brzo, efikasno i sigurno zakažite konsultacije ili svoj termin za uklanjanje.

About