Skidanje ksantelazmi Beograd

Uklanjanje ksantelazmi

About

Uklanjanje ksantelazmi Beograd

Ksantelazme (Xanthelasma palpebrarum) su benigne promene na koži, mekane na dodir, koje se manifestuju u vidu pločastih oblika žućkasto bele boje, ravne ili blago površinski izdignute iznad nivoa kože. Najčešće se javljaju na koži kapaka, odnosno u unutrašnjem uglu oka, vremenom se uvećavaju i mogu se formirati na više mesta.

Ksantelazme | Uklanjanje Ksantelazme | Skidanje Ksantelazmi

Ksantelazma nastaje kao oblik kožnih ksantoma koji sadrže lipide u vidu esterifikovanih molekula. Razvijanje ksantelazme kod ljudi koji imaju uredan biohemijski nalaz lipida u krvi, vezuje se za genetski faktor. Ksantelazme isto tako mogu biti udružene i sa hiperlipidemijom zbog dijabetesa, bilijarnom cirozom, aterosklerozom.

Ksantelazme ne remete funkciju kapaka, često prouzrokuju potozu očnih kapaka što utiče na estetski izgled, zbog čega se preporučuje uklanjanje istih. U Centru za bradavice i druge promene na koži uklanjanje ksantelazme se vrši laserima.

Ukoliko ksantelazma nije zahvatila veću površinu i duboko u koži se razvila dovoljan je jedan tretman da se promena ukloni, u suprotnom potrebno je tretman ponoviti. Na tretiranom mestu ostaje krastica koja nestaje kroz 10 dana.

Naše usluge

Uklanjanje bradavica

Pročitaj više

Uklanjanje fibroma

Pročitaj više

Uklanjanje kondiloma

Pročitaj više

Uklanjanje ksantelazmi

Pročitaj više

Uklanjanje kurjeg oka

Pročitaj više

Uklanjanje hemangioma

Pročitaj više

Uklanjanje milia

Pročitaj više

Skidanje ksantelazmi Beograd

Ako Vam ksantelazme estetski smetaju i želite da ih uklonite brzo, efikasno i sigurno zakažite konsultacije ili svoj termin za uklanjanje.

About